KONFIRMAND HOTLINE

Al information om konfirmation 2018 findes på denne side og i oversigterne over undervisningsforløb og buskørsel.

Desuden finder I henvisning til den samme information via Intranettet på Felsted Centralskole og Søgård Friskole.

Al kommunikation og spørgsmål vedrørende konfirmandforløbet 2017-2018, f.eks.

• Ændringer i skolernes program
  • Buskørsel
  • Spørgsmål om konfirmandord, fotografering og indbydelser til gæster
  • Konfirmand- og forældreaftener
  • Og meget mere ...

Sendes ét sted, nemlig:

konfirmand2018 (ad)

kliplev.zendesk.com

• Ved akutte ting, sygdom og fravær benyttes (SMS) 30 31 56 25.

Det betyder, at alle andre henvendelser i SMS eller email vil blive henvist til

konfirmand2018(ad)kliplev.zendesk.com.

BUSKØRSEL

En samlet oversigt over konfirmandkørsel for hele skoleåret findes her.

• Når der er konfirmandundervisning på onsdage, kører der bus for konfirmander fra Felsted Centralskole:

09.35 fra Kliplev Kirke
      10.00 Felsted Centralskole, Sønderborgvej 137, Felsted

Man søger selv for transport til undervisningen kl. 08.00 i konfirmandlokalet ved Kliplev Kirke.  Konfirmander, der ankommer tidligere, kan benytte konfirmandlokalet, som er åbent fra kl. 07.00.

Når der ikke er konfirmandundervisning på skoledage   <<primært fra skolestart til konfirmandundervisningen begynder 27. september 2017, og igen når konfirmandundervisningen slutter 9. maj 2018 og indtil sommerferien>>   kører der bus til Felsted Centralskole efter følgende rute og tider:

09.20 Bjerndrupvej ved Kærvej
      09.21 Bjerndrup ved busstopppested
      09.25 Perbøl ved busstoppestedet
      09.30 Kliplev Præstegård, Præstevænget 2B, Kliplev
      09.35 Søgård Friskole
      09.40 Kværs
      10.00 Felsted Skole, Sønderborgvej 137, Felsted

• Når undervisning på Felsted Centralskole begynder kl. 08.00, og konfirmandundervisningen derfor bortfalder, benyttes offentlig bus.

• På temadage i konfirmandundervisningen  <<som begynder kl. 08.00 og slutter kl. 13.30>>  benyttes offentlig bus.

Da du blev døbt ..

Da du blev døbt, sagde dine forældre eller dine gudforældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen får du selv mulighed for at sige ja: at du er glad for at være i Guds kærlighed, og at du ønsker at blive i den alle dine dage.

Er du ikke døbt men ønsker at blive konfirmeret, aftaler vi din dåb en dag, der passer dig og din familie, inden konfirmationen.

Indskrivning til konfirmation 2018

Har du lyst til at blive klogere på kirke og kristendom og gerne vil konfirmeres, er du velkommen til indskrivning. Er du er usikker på, om du vil konfirmeres, men gerne vil lære om kirke og kristendom, er du også velkommen til indskrivningen. Ved du, at du gerne vil konfirmeres men ikke er døbt, er du også velkommen til indskrivningen. Du kan nemlig gå til præst og få glæde af det, uanset om du afklaret omkring konfirmationen eller ej – du skal bare gå ind under de normale vilkår, der gælder for at deltage i konfirmandundervisningen.

Konfirmationerne i Kliplev 2018 og 2019 ligger på Store Bededag kl. 9.30 for elever fra Kliplev Skole og 11.30 for elever fra Søgård Friskole.

Indskrivning til konfirmation 2018 finder sted i Kliplev Præstegård med indgang fra hovedindgangen over for kirken:

tirsdag 5. september 2017 16-18 og onsdag 6. september 2017 16-18.

Første undervisning er

++ Søgård Friskole er 12. september 2017 14.30

++ Kliplev/Felsted Skole er 27. september 2017 08.00

Hent skema til indskrivning her.

I behøver ikke have dåbsattest med, men I bør gennemlæse skemaet og gennemtænke det – og også gerne udfylde det – på forhånd.

Venlig hilsen Michael Westh

Hent det opdaterede skema for undervisningforløbet og buskørsel Kliplev/Felsted Skole her.

Hent skema for undervisningforløb Søgård Friskole her.

Konfirmationsforberedelse

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller motorlære. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når du går til præst lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget. Om kærlighed. Om venner. Men også om hvad der sker, når man dør. Og om at være ked af det. I får også brug for at bruge jeres lærdom fra skolen – vi taler nemlig også om naturvidenskab og big-bang, filosofi og etik, biblens tilblivelse, kirkens historie og hvorfor, vi gør de ting i kirken, som vi gør.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i et antal gudstjenester før din konfirmation.

Sådan foregår selve konfirmationen i kirken

Ved konfirmationen i Kliplev Kirke går konfirmanderne sammen med deres præst i procession ind i kirken under præludiet. Som konfirmand får du din helt egen plads i koret med dine forældre i nærheden – og i den stolerække nede i kirken, hvor dit navn står, sidder din familie. Der er yderligere enkelte pladser i kirken til dine gæster, som jeg fordeler ud fra de ønsker, du og de andre konfirmander har. Så begynder det hele som en smuk gudstjeneste med indgangsbøn, salmer læsning fra Bibelen og en prædiken. Derefter holder præsten en tale til jer konfirmander oppe ved alteret. Oppe ved alteret siger vi trosbekendelsen sammen med de andre i kirken. Så siger præsten hver enkelt konfirmands navn, og du siger ja til, at du ønsker at du er glad for at være i Guds kærlighed, og at du ønsker at blive i den alle dine dage. Så bliver du velsignet med håndspålæggelse, og præsten siger dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet. Når alle er blevet konfirmeret, slutter vi med at nadver og fadervor. Så går I tilbage til jeres plads igen resten af gudstjenesten. Til slut rejser I konfirmander jer og går sammen med jeres præsten ud af kirken i procession til orgelmusikken. Vi går i en bue rundt om kirken og ind fra nord-siden for at blive konfirmeret. Når det er slut, kan I forenes med jeres familie og gæster og slippes løs til resten af jeres festlige dag.