Hvor mange gudstjenester vi skal gå til

En del af konfirmandundervisningen består i, at I går til gudstjeneste i Kliplev nogle gange, indtil I skal konfirmeres.

Spørgsmål

Hvor mange gudstjenester skal vi gå til hos dig i Kliplev?

Svar

Når I går til konfirmand hos mig, skal I deltage i et vist antal gudstjenester. I skal deltage i 10 gudstjenester hos mig i Kliplev kirke:

Uddybning

I skal deltage i 5 gudstjenester i EFTERÅRET, INDTIL juleferien er slut.

Og I skal deltage i 5 gudstjenester i FORÅRET, EFTER at juleferien er slut.

Uddybning

Nogle gange kan nogle af jer ikke komme alle gange i Kliplev.

Derfor skal I som MINIMUM komme 3 gange i Kliplev i efteråret og HØJST 2 gange andre steder i efteråret og MINIMUM 3 gange i Kliplev i foråret og HØJST 2 gange andre steder.

Uddybning

Der er kun ÉN gudstjenester, der ikke tæller, og det er jeres egen konfirmation!

Meningen med gudstjenester

Meningen med at gå til gudstjenester

Meningen er, at I oplever gudstjenesten og får en vis fortrolighed med den. Gudstjenesten er nemlig vigtig for mange kirkelige og kulturelle begivenheder, som har betydning for mange mennesker: søndagsgudstjenestens salmer, læsninger fra det gamle og det nye testamente,  prædiken, dåb og nadver, konfirmation, bryllup og begravelse.

Meningen med gudstjenesten i det hele taget

Meningen er, at når vi oplever kirkerummet og de ting, der foregår i den mellem år og dag, får vi et vigtigt indblik i kristendommen. Og her får vi også en af de vigtigste ting, kristendommen kan byde på: vi får indblik i Guds væsen som kærlighed. Og her hører budskabet om, at Guds kærlighed gælder hver enkelt af os. Og fordi Gud ser os, kan vi også se på os selv og hinanden i alt det, vi gør som mennesker hele vort liv. Det betyder, at den kristne tro kan give os et grundlag for at tro, at vi er accepteret af Gud. Det kan give os kraft til at respektere andre mennesker, som de er, et grundlag til at arbejde for en bedre verden, og et holdepunkt, når vi kommer i al slags nød på livets vej.