Klokketårnet ved Kliplev Kirke

Den ældste del af kirkens bygninger er af træ.
Det er klokketårnet, som er at til ca. 1300. Det er Danmarks ældste klokketårn og dermed vor ældste træbygning.

Det adskiller sig på flere punkter fra de andre klokketårne. Tømmeret er voldsommere i dimensionerne, kopbåndene er udskårne, ligeledes midterstolpen, og den går kun op til gulvet i klokkerummet. Dette leder tanken tilbage til til de gamle forsvarstårne af træ, der er forbilleder for vort tårn. Også dette har været brugt til forsvar. Over kongen samlede man sten og andet, der skulle ligge klar til at kastes i hovedet på en angriber.

I kirkens sakristi står et urværk fra ca. 1600. Indtil 1974 kunne det slå timeslag på klokken i spiret. Værket havde ligeledes forbindelse til kimer-manden inde i kirken. Nu styres såvel timeslagene som den daglige morgen- og aftenringning af det elektriske ur på væggen ved siden af det gamle værk.